Raples.nl
/

Rap Workshops | School | Cultuur | Onderwijs | CKV CJP dag | Teambuilding

 

Over Raples.

Raples.nl is een onderdeel van het jonge muzieklabel Hole In One Music en is opgericht door rapper/zanger Okwaro. Nadat hij in 2010 afstudeerde op de Nederlandse Pop Academie (MBO) in Utrecht begon hij met het coachen van jongeren die willen (leren) rappen.  Inmiddels heeft hij ook voor talloze opkomende artiesten beats (muziek) gemaakt waaronder de hitsingle ''We zijn terug'' van de Relschoppers. Deze hitsingle heeft inmiddels 1.5 miljoen views behaald op Youtube. Momenteel studeert hij aan de Rockacademie (HBO) in Tilburg en ontwikkeld zich ook verder als muzikant en ondernemer. Okwaro is op dit moment nog steeds actief op het werkveld en i.v.m met de toenemende vraag naar lessen brengt hij ook klanten in contact met docenten uit zijn netwerk. Dit zijn docenten die hij kent via zijn creatieve vooropleidingen.  

De missie van Hole In One Music is mensen in één keer raken en inspireren met muziek. Raples is altijd een mooie tak geweest om deze missie uit te dragen voor Okwaro. Na het geven van rap workshops op scholen, buurthuizen, bedrijfsuitjes en vrijgezellenfeesten is het nu ook tijd om online raples te geven. Er blijkt onder jongeren veel behoefte te zijn aan feedback en nieuwe uitdagingen op het gebied van rap. Vanaf eind 2018 zullen er verschillende lessen te vinden zijn op deze website. Naast de online lessen kunnen er nog steeds workshops op locatie geboekt worden. 

''Toen ik zelf begon met rappen In Zuid-Limburg was internet voor mij de belangrijkste bron van info over Hip hop. Ik hield via verschillende internetforums de cultuur in de gaten en discussieerde met honderden mensen over artiesten en muziek. Stap voor stap leerde veel jongeren hoe ze een rap moesten schrijven en opnemen met een goedkoop computermicrofoontje. Inmiddels zijn we nu meer dan tien jaar verder en is rap volwassen geworden. Er zijn MBO en HBO opleidingen in de richting rap en jaarlijks staan er talloze rapnummers wereldwijd op nummer 1. Ik wil een online basis/middelbare school creëren waar jonge rappers hun eerste stap in de Hop Hop scene kunnen zetten.''  Okwaro Jamal MacnackKlik hier om meer te weten te komen over Okwaro.