Hoe Kom ik aan beats?

 1. BeatStars: BeatStars is een van de grootste online marktplaatsen voor beats en instrumentale muziek. Hier kun je eenvoudig zoeken naar beats die bij jouw stijl en smaak passen, en deze aanschaffen voor gebruik in je eigen muziek.
 2. YouTube: Veel producers delen gratis beats op YouTube, sommige zelfs voor commerciële gebruik, zoek naar "Free beats" of "Free instrumental"
 3. Social media: Volg producers en beatmakers op social media, ze delen vaak gratis beats of aanbiedingen.
 4. Beat-bundels: Er zijn veel websites die verzamelingen van beats verkopen, vaak tegen een gereduceerde prijs.
 5. Netwerk: Wees niet bang om te vragen aan producers of beatmakers of ze beats met je willen delen of verkopen. Veel mensen zijn bereid om te helpen als je echt gemotiveerd bent.


Hoe maak ik zelf beats?

 1. Begin met het leren van de basics van muziektheorie, zoals akkoorden, harmonie en ritme. Dit zal je helpen bij het creëren van een stevige basis voor je beats.
 2. Investeer in kwalitatieve muzieksoftware en leer hoe je deze optimaal kunt inzetten. Er zijn diverse programma's beschikbaar, waaronder Ableton, FL Studio en Logic Pro X, kies een programma dat het beste aansluit bij jouw behoeften. Ook zijn er tal van app's verkrijgbaar voor tablet en smartphone, die ideaal zijn voor het aanleren van de basisvaardigheden of het creëren van concepten voor projecten zoals Koala sample en Bandlab.
 3. Luister naar veel verschillende soorten muziek en analyseer hoe de beats en instrumentals zijn gecreëerd. Probeer de technieken die je leert toe te passen in je eigen muziek.
 4. Experimenteer met verschillende samples en instrumenten. Dit kan je helpen bij het creëren van unieke beats en het ontwikkelen van je eigen stijl.
 5. Creëer een library van samples en instrumenten die je kunt gebruiken voor je beats. Hierdoor kun je snel en efficiënt werken en zal je inspiratie nooit opraken. Een goede website voor samples is splice.com. 
 6. Leer hoe je je beats kunt mixen en masteren, zodat ze klinken zoals jij ze wilt.
 7. Maak gebruik van online tutorials en cursussen om meer te leren over beatmaking. Er zijn veel gratis bronnen beschikbaar die je kunt gebruiken zoals Youtube.
 8. Oefen veel! Hoe meer je oefent, hoe beter je beats worden.
 9. Maak contact met andere beatmakers en deel je muziek met hen. Zo kun je feedback krijgen en inspiratie opdoen.
 10. Wees niet bang om te experimenteren en buiten je comfortzone te treden. Soms komen de beste beats voort uit het onverwachte.
Download nu gratis Raples.nl Beats!

 Wij bij Raples.nl willen je graag uitnodigen om te experimenteren en te oefenen met onze beats voor educatieve doeleinden. Het gebruik van onze beats voor commerciële activiteiten, zoals betaalde optredens of het publiceren op platformen zoals Spotify, zonder uitdrukkelijke toestemming van de Raples.nl is echter niet toegestaan en kan leiden tot juridische gevolgen. Echter, voel je vrij om onze beats te gebruiken voor het maken van een demo en deze gratis te delen op het internet met vermelding van Raples.nl. Wij hopen dat onze beats en lesmethoden je inspireren en je helpen om jouw rapskills verder te ontwikkelen. 

Je bent vandaag een stap dichter bij het waarmaken van je muzikale droom gekomen! Door de kennis en ervaring die je hier hebt opgedaan, hebben je nu de tools in handen om je eigen unieke sound te creëren. Laten we samen verder gaan en bouwen aan je rap-repertoire tot de volgende les! Dromen worden werkelijkheid, dus blijf jezelf uitdagen en experimenteren. Je kunt het! 

Dat was het voor nu. Laat jouw muziek groeien en join ons bij de volgende les.

-1-


Ga naar les 3