Raples.NL
/

De leukste rap workshops van Nederland!  

 

Over Raples.NL

 

Raples.NL is een onderdeel van het muzieklabel Hole In One Music en is opgericht door rapper/zanger/music producer 0kwar0. Nadat hij in 2010 afstudeerde op de Nederlandse Pop Academie in Utrecht begon hij met het coachen van jongeren die willen (leren) rappen via raples.nl. Naast performen als artiest geeft hij rap, songwriting en beatmaking workshops. Hij studeerde onder andere aan de Rockacademie in Tilburg en werkte samen met ''Extince'' de grondlegger van de Nederlandse hip hop. Hij stond met zijn hiphoprepertoire in het voorprogramma van acts als: Opgezwolle, Shirma Rouse, Jiggy Dje, Typhoon en Broederliefde. Ook heeft hij vaker lokale hiphopfeestjes en talentenjachten gehost in omgeving Utrecht en is hij bekend bij radiostations zoals Funx, Lijn5,  538Juize en SLAM!FM. Hier gaf hij verschillende interviews en liveoptreden.

De missie van raples.nl / Hole in one music is om mensen in één keer raken en te inspireren met muziek. Wij geven les op maat aan alle niveaus en leeftijden en naast het educatieve deel bevatten onze workshops een hoog entertainmentgehalte. Positiviteit staat altijd bij ons op nummer 1.  Onze visie is dat rapmuziek een onderschatte kunstvorm is die zich zal blijven ontwikkelen. Deze muziekstijl is al jaren een bruggenbouwer en is voor de nieuwe generatie gelijkwaardig aan zang. Wij geloven dat rapmuziek een van de meest bijzondere manieren is om in groepsverband muziek te maken. Raples.nl brengt u in contact met de juiste rapdocent in uw omgeving. 

Mocht u 0kwar0 direct willen bereiken neem dan contact op met okwaro@raples.nl of surf naar www.okwaro.nl. 

''Toen ik zelf begon met rappen In Zuid-Limburg was internet voor mij de belangrijkste bron van info over hip hop. Ik hield via verschillende internetforums de cultuur in de gaten en discussieerde met honderden mensen over artiesten en muziek. Stap voor stap leerden veel jongeren hoe ze een rap moesten schrijven en opnemen met een goedkoop computermicrofoontje. Inmiddels zijn we jaren verder en is rap volwassen geworden. Er zijn mbo en hbo opleidingen in de richting rap en jaarlijks staan er talloze rapnummers wereldwijd op nummer 1. Voor veel jongeren is raples.nl de eerste bladzijde geworden van hun rapcarrière. Het is prachtig dat ik daar een deel van mag zijn. ''  0kwaro Macnack